"LA MÚSICA ÉS VIDA"

30-5-17

Avui inicio el meu blog amb molta il·lusió. Aquí trobareu cosetes curioses sobre la meva trajectòria musical: comentaris sobre concerts; les meves noves composicions, els meus pensaments i reflexions... També penjaré algunes fotos, cartells, videos... La idea és que sigui atractiu i distret. Per a inaugurar el meu primer post, us convido a escoltar aquesta cançó meva, que vaig compondre durant una estada a Menorca. Com ja sabeu, "La música és vida" i cal disfrutar-la

"Hoy me siento bien" (Jordi Albero)

Carmen Esteban, la poeta guanyadora del 1r Premi "Musico el teu Poema, convertint-lo en Cançó"

Carmen Esteban és la poeta guanyadora del 1r Premi "Musico el teu Poema, convertint-lo en Cançó", q vaig convocar el passat 15 de març durant el concert/celebració "10 anys del CD Quadern de Viatge" a la Sala El Paraigua de Barcelona.

El poema seu que musicaré és diu "Un lugar..." i quan estigui acabat, el presentarem en algun dels meus pròxims recitals.

Carmen Esteban és poeta i fotògrafa, les seves dues passions, les quals van lligades d'alguna manera dins del seu art.

Segons la meva opinió, la seva poesia és la exteriorització dels seus pensaments i emocions, utilitzant frases curtes q surten del seu interior, acompanyades de la seva particular forma de recitar-les, utilitzant la seva mirada, les mans i el to de la seva veu per a comunicar-se amb el públic, quasi d'una forma teatral.

Et convido a descobrir la seva poesia i fotografia a www.manzanaacida.com

* Si t'interessa gaudir de l'experiència de poder veure els teus poemes convertits en cançons, pots consultar com fer-ho AQUÍ

I ja saps, "LA MÚSICA ÉS VIDA"

Comprar CD "QUADERN DE VIATGE"

Si estàs interessat/interessada en adquirir el meu CD "QUADERN DE VIATGE", pots fer-ho de les següents maneres:

FORMAT DIGITAL MP3 (9,99€) (també pots escoltar gratuïtament 30 segons)

- clika aquí --> Amazon

FORMAT FÍSIC (10€)

- El mateix dia del concert on te'l podré dedicar

- Per correu convencional, on també te'l podrè dedicar si així ho desitges i contactant amb mi, enviant-me les teves dades a:

  concertproduccions@hotmail.com

  xat privat de facebook

  659 580 390

Moltes gràcies i que gaudeixis de la meva música!!

I ja saps, la MÚSICA ÉS VIDA!!

Una abraçada

  

1r Premi: "Musico el teu Poema, convertint-lo en Cançó"

El dia 15 de març de 2018 faré un concert per a celebrar els "10 anys del CD Quadern de Viatge".

He pensat que una forma més de poder celebrar-lo, és convocant el 1r Premi: "Musico el teu Poema, convertint-lo en Cançó".

Aquí tens les bases per a poder participar:

1. Es podran presentar els/les poetes o lletristes que assisteixin com a públic el dia del concert. 

2. Cada participant només podrà presentar un únic poema o lletra propi, escrit en un foli tamany DIN-A4. A la part inferior del foli es farà constar el seu nom i cognoms, el telèfon i el correu electrònic. Es posarà dins d'un sobre blanc. Aquest sobre el dipositarà el/la poeta o lletrista en el lloc on s'indiqui al final del concert.

3. Al final del concert es farà un sorteig entre tots els poemes/lletres participants i el/la guanyador/a, podrà sortir a llegir-lo davant del públic, si així és el seu desig.

4. El premi consistirà en:

El cantautor Jordi Albero, musicarà el poema o text, convertint-lo en cançó, penjant-lo a youtube, fent difusió a les xarxes socials i registrant-lo a S.G.A.E. 

Aquesta cançó serà presentada en un pròxim concert del cantautor Jordi Albero, en el lloc i la data que ell mateix indicarà aquest any 2018.

Si necessites una mica d'ajuda, pots consultar aquestes notícies del meu blog:

"Convertir Poemes en Cançons"

"Poemes musicables"

Us animo a participar!!! 

 

"Vacances & Projectes artístics post vacacionals"

Ara que han finalitzat les vacances, ja és hora de continuar amb els nostres projectes artístics (musicals, poètics, o de qualsevol tipus d'art...).

Sempre és saludable fer un "break vacacional" i intentar desenganxar-nos durant uns dies de les nostres passions artístiques, encara que la nostra ment (lliure) ens porti de tant en tant cap a la nostra passió.
 
Ja sabem que això que portem a dins, moltes vegades és com una droga i per tant difícil de desviar dels nostres pensaments, però també és convenient renovar-los amb noves experiències, noves idees, noves sensacions, noves imatges, nous paisatges, nous amors, ... què ens provoquin ganes de continuar fent allò què tant ens agrada fer: ART.

Doncs apa!!, en el meu cas, a continuar fent: recitals poètico-musicals, musicar poemes, concerts, coaching musical, ...

Com ja sabeu, "La música és vida" i cal disfrutar-la

www.jordialbero.com

"Entra en mi vida, del duet Sin bandera i l'Amor"

Saint-Éxupery va dir que "L'Amor és la única cosa que creix quan es reparteix". Hi ha una cançó d'amor de Sin Bandera que m'encanta i que m'agradaria repartir a tot@s vosaltres... Es diu "ENTRA EN MI VIDA".

Et recomano escoltar-la detingudament, i si t'agrada, pots compartir o bé repartir aquesta notícia entre els teus contactes, per tal que l'amor i la música arribi al màxim de gent possible.

Com ja sabeu, "La música és vida" i cal disfrutar-la.

Moltes gràcies, MUAAAAAA!!!!

 

"Poemes musicables"

Si et preguntes si el teu poema és musicable i per tant candidat a convertir-se en cançó, tinc una bona notícia: TOTS ELS POEMES SÓN MUSICABLES

De totes formes, cal tenir present algunes premises que poden ajudar-te en la tria del teu poema per a convertir-lo en cançó:

- Tria la temàtica que més t'interessi. Qualsevol temàtica serveix: romàntica, intimista, reivindicativa, humorística, ...  És important que primer separis els teus poemes per temàtiques.

- Una vegada tinguis clar quina és la temàtica o temàtiques seleccionades, tria aquell o aquells poemes en els quals tinguis més interès en musicar. Entre els poemes triats, pensa que sempre hi haurà algun que ja porti una certa musicalitat intrínseca, ja sigui per la seva estructura mateixa o per la seva musicalitat natural en el moment de recitar-ho... En cas de dubte, consulta-li al  teu compositor musical i ell t'ajudarà amb els seus consells, però pensa que finalment seràs tú qui decideixi. 

- Una vegada tinguis el poema o poemes triats, ja és el moment de passar el material al teu compositor i deixar-ho a les seves mans. Encara que ell ja posarà tota la seva creativitat en el tema, pensa que sempre li seran de gran ajut les teves aportacions i comentaris.

- Ara a esperar i poder gaudir de la fabulosa experiència de VEURE CONVERTIT EL TEU POEMA EN CANÇÓ.

**Si estàs interessat / interessada en musicar el teu poema, no dubtis en posar-te en contacte amb mi: concertproduccions@hotmail.com o bé amb el xat de Facebook

Com ja sabeu, "La música és vida" i cal disfrutar-la. Aquí tens unes de les darreres cançons que he musicat:

"Si jo sigués poeta" de Prudenci Gatelll

"Manantial de amor" de Isabel Garrido

"La mélodie de la vie" de Marizabel

 

"John Lennon i la Felicitat"

Moltes vegades ens compliquem la vida i altres vegades ens la compliquen, però hem de saber que la vida en realitat és més simple del que pensem. La vida només té un objectiu important: esforçar-nos cada dia per ser millors persones, així aconseguirem ser feliços i fer feliços els altres. 

Hi ha una anècdota sobre John Lennon quan tenia 5 anys. "Li va preguntar a la seva mare: Mare, com és la moralitat de la vida ?. I la seva mare li va respondre: - Sigues feliç. Un altre dia a l'escola, la mestra de John Lennon li va donar una tasca que li preguntava que volia ser quan fos gran, i John Lennon va dir que volia ser feliç. Al dia següent, la mestra li va dir: - No entén la tasca. I John Lennon va dir: - I vostè no entén la vida. "

Com ja sabeu, "La música és vida" i cal disfrutar-la. Hi ha una cançó que m'agrada molt, cantada per Al Bano i Romina Power. Segur que la coneixeu. Es diu "Felicidad"

 

 

 

 

"Convertir Poemes en Cançons"

Una de les coses que més m'agrada fer, a part dels concerts i recitals, és musicar poemes o textos per a convertir-los en cançons.

Penso que pel/per la poeta, tenir el seu poema musicat i convertit en cançó, fa que la seva obra es pugui difondre per una altra via, donant-li a més un valor afegit interessant i útil, pel fet de veure el seu poema des d'un altre punt de vista diferent.

Com ho faig?:

1. Una lectura acurada de cadascú dels poemes que em passen per a musicar.

2. Tria del poema o poemes més musicables.

3. Llegir a fons el poema i endinsar-me dins del seu missatge, per tal de fer-me la idea de quin tipus de música posar-li.

4. Començar a fer proves musicals i anar estructurant el poema per tal d'adequar-lo amb la música i viceversa.

5. Quan ja tinc una idea del que pot ser, enviar-li la prova al/la poeta per a preguntar-li si li agrada la línia musical que porta, per tal que pugui opinar.

6. Acabar l'estructura poètica d'acord amb la música, segons anterior conversa amb l'autor de la lletra.

7. Posar els acords definitius a la poesia musicada = cançó.

8. Enviar-li al poeta la cançó per tal que l'escolti.

9. Una vegada em diu el seu OK, l'enregistro en video, la pujo a YOUTUBE i li passo l'enllaç.

10. Li passo la lletra de la cançó, la lletra amb els acords ja musicada i l'enllaç definitiu a YOUTUBE, per tal de començar a fer la difusió.

11. Registro la cançó a S.G.A.E. 

12. A partir d'aquí, també tens la possibilitat de convertir aquestes cançons teves, en un disc CD.

- Si t'animes i vols gaudir d'aquesta experiència, posa't en CONTACTE amb mi i parlem.

"La música és vida" i cal disfrutar-la. Aquí podeu veure alguns VIDEOS meus.

 

 

"Música & Humor"

Aquest matí ens hem llevat amb la mala notícia de que Carles Capdevila (periodista-escriptor-humorista), ens ha deixat... He vist un video genial, on parla sobre l'educació dels fills i m'ha encantat. Un dels seus consells és la importància de fer servir l'humor com a eina per aconseguir que la nostra relació amb els fills sigui més positiva. M'he adonat que jo també penso el mateix i que a més considero que no només és positiva en relació amb els nostres fills, sinó que també és positiva envers tot tipus de relacions socials. Segons Charles Chaplin, "Un dia sense riure, és un dia perdut". Si utilitzem l'humor com a habilitat en el nostre dia a dia, segur que el món serà més suportable i gaudirem d'una vida més plena... i divertida. La música, com a idioma universal, també ens ajuda en moments complicats de la nostra vida i per tant la podem utilitzar per a canviar el nostre estat d'ànim. No cal anar gaire lluny per a trobar cançons que ens facin riure i passar una bona estona. Com ja sabeu, "La música és vida" i cal disfrutar-la. Aquí us passo un video:

"El Chikichiki" (Rodolfo Chikilicuatre)